Żeberka w miodzie na kapuścianym spodzie najlepsze!
Potrawa przygotowana przez KGW Słowianki Kąty okazała się wg jury najlepszą w konkursie kulinarnym „Bitwa Regionów”.
W niedzielę w Maszewie odbył się "Piknik z Produktem Polskim", w którego trakcie odbył się I etap konkursu „Bitwa Regionów”, w którym dziewięć Kół Gospodyń Wiejskich z trzech powiatów (goleniowskiego, gryfińskiego i polickiego) zaprezentowało swoje popisowe dania.
Zwyciężyła potrawa ,,Żeberka w osłodzie na kapuścianym spodzie’’, którą przygotowało Koło Gospodyń Wiejskich Kąty "Słowianki". Na drugim miejscu znalazł się indyk w sosie z kurek z bukietem warzyw, którego autorem było Koło Gospodyń Wiejskich "Radzanianki", a na najniższym stopniu podium znalazła się potrawa „ Sakiewki z Jurandowa” przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich Jurandowo. Triumfatorzy otrzymali bony pieniężne w wysokości: 2000 zł, 1500 zł i 1000 zł.
Organizatorami imprezy byli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa przy udziale Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa i Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, Gmina Maszewo i Ośrodek Kultury i Sportu w Maszewie.
Komentarze (0)
Poznaj opinie mieszkańców.
Dodaj komentarz. Pamiętaj! Szanujmy się, hejtowanie jest karalne!