Wpuścili ponad 100 kilogramów węgorza 

2020-06-23 13:28
Katarzyna Adamiak
2020-06-23 13:28

To już kolejne w tym sezonie zarybianie. Tym razem do wody wypuszczono ponad 100 kilogramów węgorza.

ZDJĘCIE 1 z 5

Przed południem pracownicy Oddziału Polskiego Związku Wędkarskiego ze Szczecina wraz ze Społeczną Strażą Rybacką Powiatu Gryfickiego i członkami koła w Niechorzu dokonali zarybiania jeziora Liwia Łuża i jego dopływów.

Do zbiornika wodnego wypuszczono 103 kilogramy młodego węgorza.

Komentarze (8)

Poznaj opinie mieszkańców.

CZYTAJ OPINIE I KOMENTUJ PONIŻEJ

Dodaj komentarz. Pamiętaj! Szanujmy się, hejtowanie jest karalne!

Stanisław

odpowiedz
23.06.2020 22:07

A co z resztą polski. To ryba nie rodzima nie wyciera się w Polsce nawet nie w Europie, to dlaczego jest okres ochronny i limit, w Czecha tego niema

Władek

23.06.2020 22:07

Jest rodzima

Gucio

odpowiedz
23.06.2020 16:55

Ciekawe ile z tego trafiło do wędzarni tych co wpuszczali

Xxx

23.06.2020 16:55

W Pomorskiem dokładnie gospodarstwo rybackie Charzykowy zbiornik ok 1400 h rybacy dzień w dzień przez cały rok no okrągło odławiają ryby i mają wszystkich gdzieś śmieją się wędkarza w twarz i kto im co zrobi

Kubol

23.06.2020 16:55

Ty masz chlopie pojecie o wedzeniu.... sznurowadla wedzone kiedys widziales ?

Olsztyn

odpowiedz
23.06.2020 18:17

To nie jest ten szlachetny węgorz ,to jest duński oni mają u siebie wylęgarnie tego gatunku węgorza.szlachetny pochodzi z morza Saragoskiego gdzie ma tarło.

Lucjan

23.06.2020 18:17

Tam węgorz płynie na tarło i nigdy nie wraca a nie stamtąd pochodzi

Kubol

23.06.2020 18:17

Raczej polski bo na mazurach mamy pierwsza w Europie i najwieksza wylegarnie jak ty to nazwales. W dodatku troche wiedzy nie zaszkodzi... ten wegorz z twojej tzw. wylegarni niczym sie nie rozni od tego z morza sargassowego a jak dorosnie to tam uda sie na tarlo. I co wtedy juz bedzie szlachetny ?