Kurczak z rożna ZKurczyBuczek zachwycił znanego youtubera. „Rewelacja”

2025-07-18 16:15
Karol Szumny
2025-07-18 16:15

Tomasz Strzelczyk – kucharz amator i autor internetowy, znany przede wszystkim jako twórca kanału kulinarnego „Oddasz Fartucha” – odwiedził ostatnio Pobierowo. Choć jedna ze smażalni bardzo go zawiodła, to już przy kosztowaniu kurczaka z rożna w lokalu ZKurczyBuczek nie mógł wyjść z zachwytu. „Pierwszy kęs – petarda. Rewelacja” – komentował Strzelczyk.

Na zdjęciu: Tomasz Strzelczyk z ekipą ZKurczyBuczek

Tomasz Strzelczyk to kucharz amator i autor internetowy, znany przede wszystkim jako twórca kanału kulinarnego „Oddasz Fartucha”, który subskrybuje w serwisie YouTube 1,5 mln osób. Jego działalność cieszy się dużą popularnością dzięki autentycznemu stylowi oraz przystępnemu podejściu do gotowania. Jest również autorem kilku książek kulinarnych.

Twórca internetowy odwiedził ostatnio Pobierowo. Na początku odcinka wybrał się do jednej z tamtejszych smażalni, która – jak wynika z opinii Google – nie cieszy się zbyt dobrą reputacją. I rzeczywiście – zamiast zamówionego dorsza, Tomasz Strzelczyk otrzymał morszczuka, a nie został o tym poinformowany.

- Smak i struktura ryby od razu wzbudziły moje wątpliwości, a po dopytaniu obsługi okazało się, że to faktycznie był morszczuk. Takie sytuacje są nieuczciwe wobec klientów – morszczuk to tańsza i zupełnie inna ryba niż dorsz – zwrócił uwagę krytyk kulinarny.

Po skończonym i niezbyt udanym posiłku Tomasz Strzelczyk odwiedził lokal ZKurczyBuczek przy ul. Grunwaldzkiej w Pobierowie, gdzie serwowany jest m.in. kurczak z rożna. Twórca „Oddasz Fartucha” od razu zauważył, że miejsce to cieszy się dużą popularnością wśród internetowych opinii. Teraz miał okazję tylko to potwierdzić.

- Kurczak mięciutki, soczysty, przy kości dopieczony – zwrócił uwagę Tomasz Strzelczyk. Po pierwszym kęsie nie mógł wyjść z zachwytu. – Pierwszy kęs – petarda. Rewelacja. Dobrze przyprawiony, chrupiąca skórka. Idealny na sól. To jest najważniejsze – podkreślał twórca „Oddasz Fartucha”.

Wizyta w ZKurczyBuczek okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę. Tomasz Strzelczyk nie szczędził pochwał ani dla samego dania, ani dla jakości obsługi czy atmosfery miejsca. Wśród licznych lokali sezonowych w Pobierowie ten wyróżnił się rzetelnością, uczciwością i prawdziwie domowym smakiem.

Cały odcinek możesz zobaczyć tutaj.


Tomasz Strzelczyk w ZKurczyBuczek w Pobierowie // fot. Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA YouTube

Komentarze (0)

Poznaj opinie mieszkańców.

CZYTAJ OPINIE I KOMENTUJ PONIŻEJ

Dodaj komentarz. Pamiętaj! Szanujmy się, hejtowanie jest karalne!