Od wielu lat rodzina Państwa Bazylaków z Rewala zajmuje się połowem ryb, a teraz także prowadzi Tawernę Rybacką. Do swojej restauracji sami łowią ryby z morza. Lokal zdobył popularność przez dorsza podawanego w niesamowity sposób. Dorsz z ogonem do góry! – Klienci z Niemiec przychodzą i nie wiedzą jak powiedzieć, więc z uśmiechem gestykulują opisując kształt ryby z ogonem do góry – opowiada kelnerka Tawerny Rybackiej. W jaki sposób powstaje to dzieło kulinarne? – A to już nasza tajemnica, sposób który wypracowaliśmy. Możemy tylko zdradzić, że wymaga to dużej staranności – mówią właściciele Tawerny Rybackiej.
W tym roku Tawerna Rybacka w Rewalu do swojego menu wprowadziła kolejne danie, które podbija podniebienia turystów „Ryba w kruszonce ”. Reporter SuperPortal24 rozmawiał z turystami, którzy jako jedni z pierwszych próbowali ryby przyrządzonej w tej recepturze. – Bardzo ciekawe danie, nie spotkałam się nigdy z taką potrawą – twierdzi pani Agnieszka Kowalczyk, która przyjechała ze swoją rodziną do Rewala z Wrocławia. – Soczysta, świeża ryba z chrupiącą kruszonką to coś niesamowitego, niespotykanego. Będę długo wspominać ten smak i polecać innym – dodaje nasza rozmówczyni. Najwięcej gości do Tawerny Rybackiej trafia właśnie z polecenia. Do legend o rybie z ogonem do góry zapewne dołączy teraz ryba pod kruszonką. Warto zajrzeć do rewalskiej Tawerny Rybackiej i zjeść świeżą rybę z widokiem na morze. Naszym czytelnikom dajemy gwarancje zadowolenia.