Gryficcy kucharze znowu będą gotować. Tym razem dla Mateusza...

Pięciu gryfickich szefów kuchni znowu będzie gotować w Kapitolu. Przygotowane przez nich wykwintne dania będzie można kupić. Zebrane w ten sposób pieniądze w całości przeznaczone zostaną na pomoc w leczeniu Mateusza z Gryfic. 

Gotować będą Wojtek Wyszomirski, Marcin Paździorko, Jacek Sawinda-Hotel, Jacek Dudarenko oraz Bartosz Poziemski.

Wszyscy szefowie kuchni przygotują wspólnie pięć wykwintnych potraw. Całkowity koszt kolacji, czyli dania i specjalnie dobranego do niego wina to 100 złotych. Cały dochód przeznaczony zostanie na pomoc w leczeniu Mateusza z Gryfic.

Kolacja 5 Setów:
Przystawka 1: Wędzona gęsina na konfiturze dyniowo-cynamonowej,
Przystawka 2: Pierożki z ricottą i szpinakiem w asyście musu selerowego, 
Zupa: Krem z pieczonego ziemniaka z grzybową łezką,
Danie główne: Łosoś jurajski podawany na puree ziemniaczanym z wasabi w sosie teriyaki z sałatką mango, pomarańcza, fenkuł,
Deser: Carpaccio z gruszki w towarzystwie świątecznej Pana Cotty z musem malina-rozmaryn. 

Kolacja odbędzie się w czwartek, 29 listopada br. o godzinie 18:30. Rezerwacji można dokonywać w restauracji Pan Piero ul. Niepodległości 48, Gryfice, tel. 91 384 33 08. Liczba miejsc ograniczona. 

21-letni Mateusz Sawczenko w wyniku niefortunnych zdarzeń od 16 września br., przebywa w głębokiej śpiączce. Chłopak przebywa w klinice w Toruniu jako podopieczny fundacji Światło. 

DOŁĄCZ DO NAS NA FACEBOOK-U BĄDŹ ZAWSZE NA BIEŻĄCO!

Drobne ogłoszenia