Wyśmienita kolacja charytatywna dla Mateusza... 

W Kapitolu odbyła się kolacja charytatywna na rzecz Mateusza z Gryfic. Podczas wydarzenia pięciu szefów kuchni z regionu przygotowało wykwintne dania. Kulinarnych smakołyków skosztowało 63 gości, a zebrane w ten sposób pieniądze w całości przekazane zostaną na leczenie młodego gryficzanina.

Z inicjatywy Izabeli Malickiej i pięciu szefów kuchni z regionu w gryfickim Kapitolu odbyła się dziś kolacja charytatywna na rzecz Mateusza z Gryfic. Podczas wieczoru dla 63 gości wspólnie gotowali Wojtek Wyszomirski z restauracji Pan Piero Kapitol, Marcin Paździorko z restauracji Motel 32, Jacek Sawinda z hotelu Villa Hoff Trzęsacz, Jacek Dudarenko z hotelu Jantar Rewal oraz Bartosz Hrywny z pizzerii „Marconi” w Gryficach. Dodatkowo do szczytnej inicjatywy dołączył jeszcze jeden gryficki restaurator. Tomasz Budzich pomógł zabezpieczyć produkty, z których przygotowano dzisiejszą kolację.

Podczas kolacji szefowie kuchni zaserwowali pięć wykwintnych dań, które podbiły zarówno podniebienia, jak i serca gości. Kucharze przygotowali wędzoną gęsinę na konfiturze dyniowo-cynamonowej, pierożki z ricottą i szpinakiem w asyście musu selerowego, kremem z pieczonego ziemniaka z grzybową łezką oraz łososiem jurajskim, który podany został na puree ziemniaczanym z wasabi w sosie teriyaki z sałatką z mango, pomarańczy i fenkuł. Dopełnieniem kolacji było carpaccio z gruszki w towarzystwie świątecznej Pana Cotty z musem malinowo-rozmarynowym. O oprawę muzyczną zadbał szczeciński duet Współszycie.

Podczas kolacji udało się zebrać 6 300 złotych. Zebrane pieniądze w całości przekazane zostaną na leczenie Mateusza, który na skutek nieszczęśliwego zdarzenia od kilku miesięcy pozostaje w śpiączce.
 

DOŁĄCZ DO NAS NA FACEBOOK-U BĄDŹ ZAWSZE NA BIEŻĄCO!

Drobne ogłoszenia